ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід П`ятниця
03.05.2024
14:02
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » Архів матеріалів

Під час сорокової сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали звернення координаційної ради громадських організацій Тернопільщини «Українська справа» та проголосили 2011 рік – роком полковника Євгена Коновальця на Тернопільщині. Коментуючи це рішення для сайту «УКРСПРАВА» координатор «Української справи» Тарас Гребеняк наголосив, що після сесійного голосування на патріотичну громаду області очікує клопітка робота щодо належного пошанування провідника Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця як в обласному центрі, так і в усіх населених пунктах краю.

... Читати далі »

Просмотров: 2041 | Добавил: захарченко | Дата: 23.03.2011 | Комментарии (0)

Про готовність до конструктивного діалогу та об’єднання зусиль навколо захисту прав виборців заявили представники національно-патріотичних сил Тернопільської області під час «круглого столу» на тему: «Перспективи мажоритарних виборів на Тернопільщині», який відбувся в обласному центрі 16 березня, з ініціативи ГПО «Українська справа». Учасники «круглого столу», проаналізувавши хід реформи виборчого законодавства, відзначили гостру необхідність активізації інформування мешканців області щодо ймовірних змін правил проведення виборів. Також, було зроблено наголос на потребі формування виборчої культури та постійної координаційної роботи серед національно-патріотичних партій та громадських організацій тернопільського краю. ... Читати далі »

Просмотров: 1892 | Добавил: захарченко | Дата: 17.03.2011 | Комментарии (0)

Василь ШКЛЯР: Залишенець. Чорний ворон.
Скачати - http://fictionbook.ws/nonf_/nonf_biography/vasil-shklyar-zalishenec-chorniy-voron.html
1921 року долю чотирилітньої війни, яку Росія розв'язала проти Української Народної Республіки, було вирішено на користь загарбника. Армія УНР опинилася інтернованою за колючим дротом колишніх польських союзників. Однак збройна боротьба ще роками тривала майже на всіх теренах України. Відчайдушний опір російським окупантам чинили повстанці Холодного Яру. На їхньому чорному бойовому прапорі був напис: «Воля України або смерть».

Просмотров: 2760 | Добавил: захарченко | Дата: 14.03.2011 | Комментарии (1)

Провід Всеукраїнської громадської організації Спілки офіцерів України заслухавши інформацію голови Спілки офіцерів України, а також звернення ініціативної групи у складі: П. Косінчука, Т. Рибака, Є . Заплітного щодо створення музею в селі Глібів Гусятинського району Тернопільської області, ухвалив: 1. Інформацію голови щодо поїздки до с. Глібів Гусятинського району Тернопільської області взяти до відома. 2. Підтримати звернення ініціативної групи щодо створенню музею в с.Глібів Гусятинського району Тернопільської області. 3. Надати посильну матеріальну допомогу ініціативній групі. 4. Звернутися до української громадськості з проханням надати благодійну допомогу для створення музею в с. Глібів Гусятинського району Тернопільської області взяти до відома. 5. Розмістити звернення ініціативної групи на сайті СОУ. Прес служба СОУ.

Просмотров: 1552 | Добавил: захарченко | Дата: 02.03.2011 | Комментарии (0)

28.02.2011 Стоїмо напередодні відзначення славної події – 20-ліття проголошення державної незалежності України. Можливо у біографії держави цей вік можна назвати періодом немовляти, але ми для себе усвідомлюємо і той факт, що за період української історії останніх більш ніж 300 років українська державність не доживала до цього віку. Як ми зустрінемо цей ювілей? З якими надіями і сподіваннями ми перейдемо у третє десятиліття. З чим ми, українці, підійдемо до цього ювілею. Переконаний, що більшість патріотів в черговий нарікатиме, мовляв, не за ту Україну боролися наші батьки і діди. А у мене виникає чомусь запитання, а за яку Україну боролися наші пращури? Чи думали вони про парламентську державу, а чи президентську? Можливо їх хвилювало питання співпраці України з Росією, чи Європейським Союзом? А може вони вимальовували моделі як працюватимуть жеки і як міська мерія буде вивозити сміття? Переконаний що ні. У їхніх мріях Україна – це країна Ельдорадо, де не мало бути бід ... Читати далі »

Просмотров: 5278 | Добавил: захарченко | Дата: 02.03.2011 | Комментарии (0)

3-6 березня 2011 року з нагоди відзначення пам’яті Р. Шухевича молодіжний організаційний комітет з відзначення пам’яті Р. Шухевича проведен спортивні змагання на кубок Шухевича. До організації змагань долучилися молодіжні громадські організації Тернопільскої області та управління у справах сім’ї та молодіоблдержадміністрації. Роман Шухевич (Тарас Чупринка), як одним з тих, хто вчасно зрозумів справжній глибокий сенс тіловиховної ідеї і його значення, зокрема для молоді народу. Ця людина, що, згідно з старогрецькою засадою, вважала, що справді освіченим можна рахувати лише того, хто вміє „читати і плавати” — переводила цю засаду не лише у своєму житті, але й намагалась защіпити її в душу інших юнаків, на яких Роман мав такий великий вплив. Тонкий і чутливий естет, піяніст-віртуоз, палкий революціонер — одночасно вмів установляти спортові рекорди на біговій доріжці, добувати голи на зелений мураві футбольної площі, і в соняшних снігових просто ... Читати далі »

Просмотров: 1258 | Добавил: захарченко | Дата: 28.02.2011 | Комментарии (0)

Тернопільська влада захищає Януковича? 25 лютого у тернопільському Палаці культури «Березіль» ім. Леся Курбаса, замість широко проанонсованої «урочистої» і «бомбічеської» академії з нагоди роковин Віктора Януковича, відбудеться ювілейний вечір до 140-річчя Лесі Українки. Про відмову міської влади у проведенні акції, спрямованої на викриття недоліків у роботі команди Януковича, заявили ініціатори проведення академії із координаційної ради громадських організацій Тернопільщини «Українська справа». «17 лютого представники «Української справи» передали звернення на ім’я Тернопільського міського голови Сергія Надала, в якому просили надати зал «Березолю» для проведення академії, - заявив з цього приводу один із лідерів «Української справи», депутат Тернопільської міської ради Олег Вітвіцький. – Заперечень щодо проведення нашого заходу ми не отримали. І аж увечері 23 лютого керівництво мі ... Читати далі »

Просмотров: 1555 | Добавил: захарченко | Дата: 25.02.2011 | Комментарии (0)

16 лютого в Центральному Будинку офіцерів Збройних сил України за участю членів Центрального проводу, голів обласних організацій Спілки офіцерів України, представників інших зацікавлених відомств та профспілок відбувся круглий стіл на тему «Пенсійна реформа в Україні - проблеми захисту ветеранів війни, військової служби та військових пенсіонерів».
Розпочинаючи семінар, Голова Всеукраїнської громадської організації Спілки офіцерів України полковник В’ячеслав Білоус в своєму вступному слові розповів, що саме політвиконкомом СОУ звернувся до організацій, осередків Спілки, громадськості, через ЗМІ, Інтернет-портал СОУ з пропозицією проаналізувати проект пенсійної реформи й надіслати свої зауваження та побажання. В результаті спільної колективної праці було напрацьовано цілу низку конкретних пропозицій, з якими тепер необхідно звернутися до влади, депутатів Верховної Ради й Кабінету міністрів.
Представник Секретаріату уповноваженого Верховної ради України з ... Читати далі »

Просмотров: 1328 | Добавил: захарченко | Дата: 21.02.2011 | Комментарии (0)

ВАРАКУТА Олександр Хочу поділитися думками про парламентські слухання проекту Закону про пенсійну реформу в Україні. Перше, що вразило, що на слуханні майже були відсутні народні депутати, які делеговані виборцями для захисту їх інтересів. Склалося враження, що ця тема їх не цікавить, мабуть їх більше цікавлять теми пов'язанні зі своїми пільгами та преференціями тоді вони дуже активні. Друге, що проявлялося в слуханнях, що його організовував уряд, який делегував до Верховної ради своїх чиновників, які дуже були зацікавлені в прийнятті його за таким змістом. Третє, що вразило, це скорострільність слухань. Скоренько - нібито в когось з гостей відходить поїзд. В загальному - враження якогось шоу, яке розігрували урядовці разом з адміністрацією Верховної ради. Бо, таке завдання їм поставив президент, бо так треба по технології, яку їм підказують американські та російські політтехнологи. Гнітюче враження, яке заставляє замислюватися за майбутнє наших дітей та онуків, яким ... Читати далі »

Просмотров: 1501 | Добавил: захарченко | Дата: 20.02.2011 | Комментарии (0)

Історик та громадський діяч Святослав Липовецький презентував сьогодні свою книгу «ОУН (бандерівці): фрагменти діяльності та боротьби». Крім автора, участь презентації взяли: Редактор газети "Шлях перемоги" Віктор Рог, голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Ярослав Іляш та голова Тернопільського осередку МНК Богдан Яремко.

Книга присвячена 70-річчю створення Революційного Проводу ОУН. Вона складається із 20 розділів, ілюстрованих світлинами з архіву автора та Центру досліджень визвольного руху. У книзі можна ознайомитися із матеріалами, які висвітлюють тематику визвольних змагань на Наддніпрянській, Західній та Карпатській Україні, гучними процесами над членами ОУН, життєписом Степана Бандери та Євгена Коновальця, спогадами про перебування націоналістів у місцях ув'язнення, хронікою створення УПА, діяльністю ОУН на еміграції, в підрадянській Україні та в період незалежності держави.

Нижче розміщуємо їхні відповіді на питання журналіст ... Читати далі »

Просмотров: 2349 | Добавил: захарченко | Дата: 04.02.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 13 14 »
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024