ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід Четвер
28.03.2024
23:26
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » 2011 » Лютий » 21 » Делегація від Спілки офіцерів України була присутня в залі Верховної ради, щоб оприлюднити Заяву
11:24
Делегація від Спілки офіцерів України була присутня в залі Верховної ради, щоб оприлюднити Заяву
Делегація від Спілки офіцерів України була присутня в залі Верховної ради, щоб оприлюднити Заяву

16 лютого в Центральному Будинку офіцерів Збройних сил України за участю членів Центрального проводу, голів обласних організацій Спілки офіцерів України, представників інших зацікавлених відомств та профспілок відбувся круглий стіл на тему «Пенсійна реформа в Україні - проблеми захисту ветеранів війни, військової служби та військових пенсіонерів».
Розпочинаючи семінар, Голова Всеукраїнської громадської організації Спілки офіцерів України полковник В’ячеслав Білоус в своєму вступному слові розповів, що саме політвиконкомом СОУ звернувся до організацій, осередків Спілки, громадськості, через ЗМІ, Інтернет-портал СОУ з пропозицією проаналізувати проект пенсійної реформи й надіслати свої зауваження та побажання. В результаті спільної колективної праці було напрацьовано цілу низку конкретних пропозицій, з якими тепер необхідно звернутися до влади, депутатів Верховної Ради й Кабінету міністрів.
Представник Секретаріату уповноваженого Верховної ради України з прав людини Олександр Сасько виступив з ґрунтовною доповіддю «Проблеми забезпечення прав військовослужбовців, ветеранів в ході проведення пенсійної реформи в Україні». Зокрема, прозвучало, що в Україні й без запропонованих змін в системі пенсійного забезпечення осіб, звільнених із військової служби накопичилася низка проблем, які носять правовий й характер й розв’язання яких потребує додаткових фінансових затрат. Обурення ветеранів викликає зокрема, блокування Пенсійним фондом України перерахунку пенсій в зв’язку із зміною розмірів грошового забезпечення окремих категорій військовослужбовців і неврахування при цьому надбавки за виконання особливо важливих завдань.
Не приведені у відповідність до схем посадових окладів (встановлених міністром оборони ) пенсії військовослужбовців військових навчальних закладів. Досі не вирішується питання щодо належного врахування розмірів щомісячних додаткових видів грошового забезпечення при перерахунку раніше призначених пенсій. Застосування прийнятих останніх постанов Кабінету міністрів України (від 13.02.2008 р) призвело до зниження розмірів перерахованих пенсій переважної більшості осіб, звільнених із військової служби, оскільки всупереч ст. 22 Конституції України зменшує обсяги додаткових видів грошового забезпечення за відповідними посадами, які враховуються при перерахунку їхніх пенсій.
В тенетах правового хаосу опинилися й офіцери - «чорнобильці», бо «нововведення» 2008 року значно зменшує розмір пенсій за вислугу років тим військовослужбовцям, які були учасниками ліквідації аварії.
Продовжують накопичуватися диспропорції у розмірах пенсій осіб, звільнених із військової служби в різні періоди. Знову-таки, причинами цього є рішення, прийняті Кабінетом Міністрів України, яким надавалось право міністру оборони України та керівникам деяких інших центральних органів виконавчої влади збільшувати розмір пенсій військовослужбовцям, особам рядового та начальницького складу, які проходять у них службу.
Залишаються соціально не збалансованими розміри пенсій в разі втрати годувальника, які призначаються за професійною ознакою та іншими обставинами.
Чинні норми не враховують, на думку самих військовиків, особливостей військової служби, обмежень прав і свобод, пов’язаних з її проходженням та важливість завдань, які вони виконують тощо.
Всі ці «ініціативи» та викривлення запропонованих змін, чутки та недостовірності призвели до соціального збурення у військовому середовищі, масових звільнень із Збройних Сил України, інших військових, правоохоронних формувань. Адже в цих умовах пенсійне забезпечення, система пільг і компенсацій залишаються суттєвою формою соціального захисту й ціннісно-мотиваційних сфер.
Стало цілком очевидним, що існуюча солідарна система пенсійного забезпечення не здатна вже просто хоч якось забезпечити матеріально-соціальний захист всіх пенсіонерів.
$IMAGE-left1$Але і внесення запропонованих форм щодо пенсійного забезпечення осіб, звільнених із військової служби не має жодного фінансового і соціального сенсу і лише викликає соціальне збурення й недовіру до влади. Беззаперечно, що система пенсійного забезпечення зазначених категорій громадян України потребує подальшого вдосконалення, але зважаючи на конституційні зобов’язання держави щодо соціального захисту захисників Вітчизни, не вимагає переходу до накопичувальної пенсійної системи.
Із співдоповіддю з теми обговорення виступив заступник голови національного форуму профспілок України Григорій Кабанченко:
- В результаті спільної позиції керівництва силових структур та громадськості з проекту нової пенсійної реформи було вилучено одіозну пропозицію щодо виплат пенсій лише після досягнення пенсійного віку. Однак, на думку профспілок, даний проект не може бути прийнятий так, тому що спрямований на звуження гарантій прав і свобод військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів, суперечить Конституції України. Тому необхідно вимагати від Верховної Ради його розгляд і прийняття лише після вичерпного врахування всіх зауважень і поправок, висловлених громадськістю.
Чимало слушних думок й пропозицій висловили й інші виступаючі. Всі вони були додані до підготовленого проекту й схвалені в зверненні до Голови Верховної Ради України, народних депутатів України до парламентських слухань «Про стан проведення пенсійної реформи та шляхи її вдосконалення». Зокрема, законодавцям пропонується зняти законопроект №7455 з розгляду, як такий, що суперечить міждержавним угодам, Конституції та Законам України й в подальшому розробити нову концепцію пенсійної реформи в Україні з всіма висновками й пропозиціями громадськості.
В цей же день всі учасники круглого столу взяли безпосередню участь в громадських слуханнях в Верховній раді із зазначеної теми. За дорученням виконкому СОУ її голова В’ячеслав Білоус й передав Голові ВР «Звернення» від круглого столу.

Пресслужба СОУ.

Переглядів: 1324 | Додав: захарченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024