ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід П`ятниця
29.03.2024
02:26
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » Архів матеріалів

Олександр Саліженко

Сучасний ліберально-демократичний світ, з затьмареними ідеалами тотальної емансипації, політичної демократії, індивідуальних свобод та прав особистості, штовхає розвинені країни камуфлювати свою імперіалістичну політику та агресивні дії на міжнародній арені під парасольку захисту цих самих цінностей та боротьбу зі світовим злом, яке наразі у більшості людства асоціюється з тероризмом. Американський досвід втілення доктрини імперіалістичної політики неоглобалізму (боротьба з тероризмом в Афганістані та Іраку) став повчальним прикладом для решти великих держав, які мають подібні наміри поширення свого «життєвого простору» у певних географічних регіонах чи на деяких континентах. Яскравим прикладом наслідування американського неоглобалізму стала російська «правозахисна доктрина», яку російський політолог Еміль Паін ще на початку 90-х років назвав «просвіченим імперіалізмом» або «імперіалізмом з людським обличчям» ... Читати далі »

Просмотров: 2013 | Добавил: Олекса | Дата: 06.06.2010 | Комментарии (0)

Олександр ВАРАКУТА
Пішов у вічність перший командир Тернопільського підрозділу Національної гвардії України полковник Леонид КОНОНЕНКО.
Член Спілки офіцерів України 90-х років, учасник війни в Афганістані, один з ініциаторів створення і розбудови Національної гвардії України. Брав участь у багатьох заходах спрямованих на захист суверінітету та териториальної недоторканості України, в тому числі, й прикриття кордону з Молдовою 1991-1992 роки. Відповідальний командир, професіонал військової справи, батько доньки, офіцера МВС України. Вічна ТОБІ, ЛЕОНІД пам'ять!!!.
      Всі  Національні гвардійці, які знали Кононенка В.Г. сумують про втрату побратима по зброї, вірного друга та добру ЛЮДИНУ!

 

Просмотров: 2706 | Добавил: bgd | Дата: 28.05.2010 | Комментарии (1)

НОВА ГЛОБАЛЬНА ЕТИКА
Маргарета Пеетерс

Після завершення холодної війни сотні нових концепцій швидко поширилися і до найвіддаленіших куточків світу. Ці концепції послуговувалися словами, новими у мовах, для окреслення своєї сутності. Наведемо деякі приклади таких понять: глобалізація з людським обличчям, світове громадянство, сталий розвиток, добре урядування, творення консенсусу, глобальна етика, багатомовність культур, свобода культур, діалог між цивілізаціями, якість життя, якість освіти, освіта для всіх, право на вибір, інформований вибір, інформована згода, тендер, рівні можливості, принцип справедливості, превалювання, уповноваження, громадські організації, громадянське суспільство, партнерства, прозорість, непряма участь, відповідальність, голлізм, консультування на широкій основі, спрощення, включення, зростання свідомості, визначення цінностей, формування якостей, права жінок, права дітей, репродукти ... Читати далі »
Просмотров: 2827 | Добавил: bgd | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (1)

Ніколи не думав, що засяду щось писати про Велику Вітчизняну війну, – мої переконання зовсім не збігаються з тим, що пропагується нам з підручників, а політичні війни сучасності щодо розподілу на «наших» і «не наших» цілком затерли в мені шану до тих подій. Мені жаль усіх солдат – байдуже, на чийому боці вони воювали. Але мені зовсім не жаль штабних генералів, які кидали війська у нелюдський вир вибухів і пожарищ заради нової зірочки на своїх широких погонах. А потім було наказано жити й мовчати. Усе засекречене: військові операції, жертви, прізвища винних. Тож і не дивина, що найжахітливіші обставини «подвигів» високопоставлених дідів розкривали вже їхні внуки, нібито реабілітуючи їх перед непрощенним пеклом.

Рік тому, під час моєї поїздки до рідного міста, до рук потрапив краєзнавчий альманах «Ізюмщина». Перечитуючи його і дійшовши до розділу про Велику Вітчизняну, я віднайшов просто шокуючі факти. У мо ... Читати далі »

Просмотров: 1776 | Добавил: bgd | Дата: 19.05.2010 | Комментарии (2)

 Міністр оборони Михайло Єжель заявив, що після завершення будівництва ракетний крейсер "Україна” може бути переданий Росії.

Як повідомляє Цензор.нет, про це він сказав, виступаючи на засіданні Верховної Ради.

"Сьогодні цей крейсер не є крейсером України - це, фактично, об'єкт будівництва. І тому ім'я "Україна” він не повинен мати. Це об'єкт, який передаватиметься як державне замовлення, і, дасть Бог, ми його добудуємо для Російської Федерації”, - зазначив міністр.

Єжель відзначив, що будівництво цього крейсера почалося ще за замовленням СРСР, проте пізніше з'ясувалося, що на території України немає ракети для комплексу "Базальт”, яким він повинен бути оснащений.

"Ракетний комплекс "Базальт”, який стоїть на цих кораблях, застарілий. І ракет таких в Україні немає. Самі ракети і їхня вартість складають сьогодні, напевно, б ... Читати далі »

Просмотров: 1324 | Добавил: bgd | Дата: 19.05.2010 | Комментарии (0)

Втрати СРСР у Другій світовій війні склали 26,6 мільйона людських життів. Загальні втрати Німеччини - трохи менше 6 мільйонів.

Під шовіністичне завивання та цинічні  прояви "піклування" про ветеранів та інвалідів, котрих ще сотні й сотні тисяч не отримали житла протягом майже 50-літнього повоєнного панування комуністичної влади, - наближаються дні Перемоги.

Перемоги, до якої, як тепер з'ясовується, український народ має, нібито, дотичне відношення.

Але все ж, у ці дні 65 років тому закінчились бойові дії Другої світової війни в Європі. Війни, розв'язаної двома агресорами, які, поділивши світ на мапі, взялися різати його по живому.

У тому числі й тіло України - у німецько-радянькому розділі Польщі й Галичини з Волинню, мадярському аншлюсі Карпатської України та "добровільному" поверненні Бесарабії.

Що ж навоювали "маршали перемоги", особливо головний із них, - за роки тієї, дійсно жахливої війни? ... Читати далі »

Просмотров: 141316 | Добавил: bgd | Дата: 08.05.2010 | Комментарии (0)

Ukraine pique: до фінішу шляхами Хунчжана та Інхуаня  АБО, ЯК УКРАЇНУ РОЗПРОДАЮТЬ ЯНИЧАРИ
Весною 1898 року цар Микола II уклав із Китаєм договір, за яким Порт-Артур і Таліенван на Ляодунському півострові були передані на 25 років в "оренду" Росії з правом організації там військово-морської бази.

Російській імперії також було надано право провести залізничну лінію через Південну Маньчжурію для з'єднання цих портів з Великої Сибірської магістраллю.

Китайські чиновники Лі Хунчжан та Чжан Інхуань отримали за цю невигідну для їх країни оборудку від царської влади величезний хабар. Щоправда, росіяни обдурили китайців, бо спочатку пообіцяли 3 мільйони золотих рублів, натомість виплатили лише 750 тисяч.

Росія перетворила фортецю в незамерзаючу військово-морську базу і в терміновому порядку проклала до неї Китайсько-Східну залізницю - КВЖД. Уже за два роки під час придушення Іхетуаньського повстання царські війська окупували всю ... Читати далі »

Просмотров: 2004 | Добавил: bgd | Дата: 02.05.2010 | Комментарии (0)

30.04.2010

Чи здатні малороси відстоювати державні інтереси України?
Сьогодні всі ключові владні місця в України зайняли люди, яких за політичним світоглядом та ідеологією можна без перебільшень назвати малоросами. Без образ. Можливо, для багатьох із них це навіть буде компліментом.

Малоросійство взагалі то не образа і не ярлик, адже цей вид світогляду навіть претендує на статус офіційної ідеології локального масштабу, а за визначенням - це комплекс провінціалізму серед частини українського народу, зумовлений довгим перебуванням у складі Російської імперії. Воно виявляється у байдужому та часто негативному ставленні до українських національно-державницьких традицій, прагнень і активній підтримці російської культури і великодержавної політики. Великий український державницький мислитель та ідеолог українського консерватизму В. Липинський визначив малоросійство як "хворобу бездержавності". Малороси не вважають себе українцями – ... Читати далі »
Просмотров: 1844 | Добавил: bgd | Дата: 01.05.2010 | Комментарии (0)

27 квітня 20010 року серед прапорів біля Верховної Ради спілчани підіймали не прапор СОУ, а прапор УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ.-фоторепортаж порталу
     Пакт Мєдвєдєва - Януковича  - свідчення узурпації України. І сьогодні вже не є новиною те, що партії узурпують ту частину влади, яка при владі в Україні. Сьогодні біля Верховної Ради було видно, що й іншу частину влади, - ту що в опозиції, теж узурпували партії. Тому переважною більшістю прапорів були не державні ( хоча час саме той) , а партійні. Дійсно партійне фарисейство. Тому спілчани сьогодні тримали в руках не прапор СОУ , а прапор Української Держави.


Петро ЛИСЕНКО
Портал - СОУ

Світлини від порталу українських офіцерів - СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
Просмотров: 1662 | Добавил: bgd | Дата: 28.04.2010 | Комментарии (0)

17 квітня 2010 року в Центральному будинку офіцерів відбувся ХХ зїзд Спілки офіцерів України, більш детально на сайті СОУ за адресою: portsou.at.ua

Просмотров: 1280 | Добавил: bgd | Дата: 21.04.2010 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 »
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024