ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід Четвер
02.05.2024
22:26
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » Архів матеріалів

В новітній історії України багато питань залишаються не висвітлені в повній мірі, не дано оцінки деяким державотворчим процесам. А це потрібно робити з огляду на те, що саме глибокий аналіз дій та вчинків влади та її апонентів може підказати вихід на певному шляху розвитку.

Одним з цих питань є замовчування та необ’єктивне висвітлення діяльності такої державної силової структура, як Національна гвардія України. Вона була утворена з ініціативи офіцерів-патріотів, які вже в липні 1991 року були об’єднані в Спілку офіцерів України (СОУ) та за підтримки депутатів першого скликання Верховної ради України. Закон України «Про Національну гвардію України » пройшов з першого читання і був ухвалений в 4 листопада 1991 року. В ньому прописувалися функції та завдання Національної гвардії України .

Національна гвардія України (далі НГУ) є державний озброєний орган, створений на базі внутрішніх військ, покликаний захищати суверенітет України, її територіаль ... Читати далі »

Просмотров: 1162 | Добавил: захарченко | Дата: 04.11.2011 | Комментарии (0)

«Суд підтвердив національну гідність»
Нарешті у тривалому судовому процесі за позовом Наталії Вітренко, про який неодноразово писала «Україна молода», поставлено крапку. Нагадаємо, лiдерка Прогресивної соціалістичної партії України оскаржувала указ, яким
свого часу Президент Віктор Ющенко вшанував борців за українську незалежність у XX столітті. Після десятка слухань упродовж року Окружний адміністративний суд Києва відхилив позов прогресивної соціалістки. ... Читати далі »

Просмотров: 1184 | Добавил: захарченко | Дата: 21.10.2011 | Комментарии (0)

В древньому місті козацької слави- Збараж, що розашований в 10 км на північнийсхід від Тернополя, 15-16 жовтня відбувалися святкування 800 річчя його заснування. Спілка офіцерів Тернопілля брала участь у відзначенні ювілею цього славного козацького міста.  Тут відбулася Велика рада Українського козацтва. А також, урочиста хода учасників відзначення 800-річчя м. Збараж, девятий Всіукраїнський фестиваль козацької пісні "Байда", покладання квітів до памятника Богдану Хмельницькому, виставка народних майстрів  Тернопільщини . Разом з мешканцями та гостями спілчани прийняли участь у відкритті стадіону м. Збараж та в театралізованому дійстві "Сивочолий Збараж-витязь", а також спостерігали за спортивно-бойовим шоу на цьому ж стадіоні. ... Читати далі »

Просмотров: 1174 | Добавил: захарченко | Дата: 16.10.2011 | Комментарии (0)

Вже 20 років Спілка офіцерів України плідно співпрацює з Тернопільською школою допризивної підготовки. Офіцери запасу часто навідуються в гості до майбутніх захистників України, приймають участь в заходах присвячених відзначенню Збройних сил України та різних історичних подій пов'язаних з українським козацтвом, січовими стрільцями, вояками ОУН УПА. Офіцери Спілки приймають участь в рецензуванні навчальних посібників. Так, щойно виданий навчальний посібник Захист Вітчизни (для дівчат) розроблений бувшим викладачем школи, а в даний час завуч школи допризивної підготовки Дудник Віктор Валерійович. ... Читати далі »

Просмотров: 1678 | Добавил: захарченко | Дата: 05.10.2011 | Комментарии (0)


_______________________________
ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.ЯНУКОВИЧУ
ПРЕМ’ЄР МІНІСТРУ УКРАЇНИ М.АЗАРОВУ
ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ В.ЛИТВИНУ
НАРОДНИМ ДЕПУТАТАМ УКРАЇНИ

Копія
МІНІСТРУ ОБОРОНИ УКРАЇНИ М.ЄЖЕЛЮ
... Читати далі »
Просмотров: 1641 | Добавил: захарченко | Дата: 30.09.2011 | Комментарии (0)

"Сутінки цивілізації" під такою назвою пройшла презентація фільму створеного колишніми студентами  Тернопільського педагогічного університету імені Володимира Гнатюка . 24 - 25 вересня в Українському домі Перемога , що на бульварі Тараса Шевченка в Тернополі відбулася презентація фільму та утворення руху СВІТАНОК. Рух СВІТАНОК це напрямок оновлення свідомості громадян за Концепцією Гармонійного Розвитку, яка розроблена та впроваджується в життя. Рух СВІТАНОК це пробудження суспільства від дрімоти в якій воно перебуває вже досить довго. Рух СВІТАНОК , це створення ЛЮДИНИ майбутнього, ЛЮДИНИ яка зможе гармонійно та з найменшими ушкодженнями адаптуватися до сучасної цивілізації.
        Більш детально на сайті руху СВІТАНОК :http://www.sunrise-movement.com/

Просмотров: 832 | Добавил: захарченко | Дата: 26.09.2011 | Комментарии (0)

В Тернополі 23 вересня 2011 року в приміщенні школи допризивної підготовки відбулися урочисті заходи присвячені 20 річниці утворення Спілки офіцерів України. Офіцери вшанували хвилиною мовчання тих своїх побратимів, яких вже відійшли у вічність: серед них підполковник Ізидор Лукович, полковник Національної гвардії України Леонид Кононенко, капітан 2 рангу Олег Циганков . Присутні вислухали звіт голови Тернопільської обласної організації Спілки офіцерів України підполковника Степана Натуркача, який по завершенню промови звернувся з проханням звільнити його від виконання обов'язків голови та запропонував очолити організацію  полковнику Національної гвардії України Олександра Варакуту. Ця пропозиція була одноголосно схвалена присутніми.  ... Читати далі »

Просмотров: 901 | Добавил: захарченко | Дата: 23.09.2011 | Комментарии (0)

У Зарваниці відбулось Третє всеукраїнське військове паломництво у якому взяли участь і спілчани (+фото)


17 та 18 вересня 2011 року відбулося Третє всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці під духовним проводом військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української греко-католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Гостинно приймав паломників з усієї України владика Василій Семенюк, єпископ Тернопільсько-Зборівський.

У паломництві взяли участь представники Міністерства оборони та Збройних сил України, представники внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної пенітенціарної служби України, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій України. Загальна кількість прочан - 3000, серед яких близько 700 військовослужбовців Зброних Сил України та інших військових формувань.

На прощу військових прибули гості з Німеччини та ... Читати далі »
Просмотров: 923 | Добавил: захарченко | Дата: 22.09.2011 | Комментарии (0)

Сергій ЛИТВИН,

 

доктор історичних наук, професор, полковник, начальник кафедри історії Національної академії оборони України

 

Сьогодні українське суспільство переходить на якісно новий рівень свого цивілізаційного розвитку. Помаранчева революція, як форма мирного масового протесту громадян, засвідчила початок формування в Україні громадянського суспільства і української політичної нації. Ми стали європейцями людьми, які цінують свої права і свободи. У суспільстві впроваджуються нові форми взаємовідносин влада-суспільство-громадянин. ... Читати далі »

Просмотров: 1446 | Добавил: захарченко | Дата: 18.09.2011 | Комментарии (0)

Тернопільська обласна організація Спілки офіцерів України підтримує постійний контакт та дружні відносини з ініціатором та одним з організатором цього проекту Валерієм Чоботарем. Який і запросив представників Спілки офіцерів бути присутніми на прес-конференції присвяченій початку цього в край необхідного для молоді проекту.
Як молодій людині у сучасному світі стати сильною і справедливою? Як вистояти у горнилі ілюзорних спокус, не втративши честі і гідності, як, використовуючи національні корені, подолавши цілу низку стереотипів і зуміти самореалізуватися у житті
Фрі-файт  вільний бій- українське бойове мистецтво, яке базується на засадах ЧЕСТІ, МУЖНОСТІ і СИЛИ ДУХУ. ... Читати далі »

Просмотров: 1445 | Добавил: захарченко | Дата: 16.09.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 »
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024