ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід П`ятниця
26.04.2024
16:40
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » Архів матеріалів

Президент Польщі, який трагічно загинув в авіакатастрофі під Смоленськом, збирався розповісти росіянам про "польську Голгофу" в Катині.

Видання Rzeczpospolita опублікувало промову загиблого в авіакатастрофі президента Польської Республіки Леха Качинського, яку він мав виголосити 10 квітня 2010 в Катині.

Літак Качинського розбився вранці в суботу під Смоленськом, куди президент на чолі офіційної делегації поїхав, щоб взяти участь у жалобних заходах, приурочених до 70-ї річниці катинського злочину. Промову він мав виголосити на польському військовому цвинтарі у Катині.

Невиголошена промова Качинського:

 

 

Шановні представники катинських родин! Шановні панове!


У квітні 1940 року було вбито понад 21 тисячу польських ув'язнених з таборі ... Читати далі »

Просмотров: 1249 | Добавил: bgd | Дата: 12.04.2010 | Комментарии (0)

9 березня відбулося нагородження шевченківських лауреатів цього року. Серед них — і автор «Дня» Оксана Пахльовська. Вона не змогла приїхати до України на церемонію у зв’язку з початком нового семестру в Римському університеті, де пані Оксана викладає. Оксана Пахльовська попросила письменницю і члена Комітету з премії Марію Матіос передати слова вдячності організаторам церемонії та написала «кілька слів про символічний аспект цієї винагороди», які ми і пропонуємо вашій увазі.

 

...Нагорода, що має ім’я Шевченка, — це не так премія, як моральний імператив, вага відповідальності перед вічністю — і сучасністю — цього Поета.

Україна — вкотре! — в облозі. В облозі риторики. Імітації. Обману. Насилля над її історією.

В облозі фальшивої любові до України і реальної до неї зненависті.

... Читати далі »

Просмотров: 1772 | Добавил: bgd | Дата: 11.04.2010 | Комментарии (0)

Микола ШУЛЬГА - погляд офіцера з тридцятирічним стажем служби.

 

 

НЕБЕЗПЕКИ  УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА

     Можно просто непомічати цього, можно не звертати увагу, але ж ми не можемо бути осторонь цих процесів, якщо вважаємося громадянами цієї держави. Україна в стані війни, проти України ведеться масована війна з застосуванням самої найсучаснішої зброї- психотронної зброї.
     Але давайте по-порядку. Часи, коли взвод на взвод, рота на роту, батальон на батальон йшли в атаку застосовуючи вогнепальну стрілецьку зброю давно минули. В сучасному урбанізованому, глобалізованому, модерному суспільстві діють зов ... Читати далі »

Просмотров: 1374 | Добавил: bgd | Дата: 10.04.2010 | Комментарии (0)

У 334 р. до н.е. Олександр Македонський почав свій знаменитий похід на Схід. Амбітний македонський лідер мріяв стати володарем усіх найбільш цивілізованих країн світу. Цей час – пік могутності Македонської держави. У 333 р. до н. е. Олександр розбив кілька армій перського царя, захопивши його родину в полон.

 

Скіфський шолом, 4 ст. до н.е.

До 331 р. до н.е. Олександр Македонський взяв штурмом неприступне острівне місто Тир у Фінікії, міста Дамаск у Сирії та Газу в Палестині, та підкорив усю Малу Азію, Сирію і Єгипет. Македонські війська форсували ріки Тигр і Євфрат, щоб вторгнутися у серце Перської держави – Мідію. У цей час намісник Олександра Македонського у Фракії Зопіріон отримує наказ виступити в похід на допомогу Олександрові Македонському іншим шляхом – північним узбережжям Чорного моря.  По ходу македонці планували підкорити скіфів т ... Читати далі »

Просмотров: 2619 | Добавил: bgd | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (1)

В Тернополі відбулася звітно-виборна конференція Тернопільської обласної організації Спілки офіцерів України.

Роботу Тернопільської обласної організації СОУ (ТОО СОУ) за звітний період визнати - ЗАДОВІЛЬНОЮ.

На конференції обрано голову та керівний склад проводу Тернопільської ОО СОУ. Головою обрано підполковника запасу Натуркача С.Є., першим заступником полковника національної гвардії України Варакуту О.П., заступником підполковника запасу Сагайдака Л.Д.

Основними завданнями роботи Тернопільської ОО СОУ, в наступний період вважати:

... Читати далі »

Просмотров: 3145 | Добавил: bgd | Дата: 30.03.2010 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 12 13 14
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024