ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід П`ятниця
03.05.2024
14:58
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » Архів матеріалів

Інтелектуали відповідальні за майбутнє

22 січня в Києво-Могилянській академії відбулася зустріч інтелігенції. Після святкова активізація громадян не обминула і нашу еліту. Не розуміючи, як можуть проукраїнські політики в день Соборності під заклики до єднання діяти окремими корпоративними тусовками, не бажаючи підігрувати жодній політичній команді, представники інтелігенції вирішили зібратись з метою обговорити нагальні проблеми сьогодення і пошукати спільно шляхи їх вирішення.

Щоби мати уяву про що говорилося на зустрічі пропонуємо ознайомитися з виступом одного з учасників зустрічі - голови Центру політико-правових реформ Ігора Коліушка.
Всі 20 років нашої незалежності ми мали проблеми з якістю державної влади. Цьому є безліч об’єктивних і суб’єктивних причин. І століття колоніального статусу, і неодноразове винищення української еліти численними тиранами та їх прислужниками, і Голодомор, і радянське викривлення дійсності, моралі, освіти… В ... Читати далі »

Просмотров: 1883 | Добавил: захарченко | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Громадські організації і політичні партії Тернопілля у День Соборності зібралися на віче «Разом – ми єдині». Розпочався захід спільним молебнем, а завершився живим ланцюгом, який сформували самі присутні. Взявшись за руки вони поєднали між собою пам’ятники Т.Шевченка та С.Бандери, що символізувало єдність заходу і сходу України.

«Я був одним з учасників пам’ятного ланцюга єднання у 1990 році, - згадує Володимир РОСОЛОВСЬКИЙ, представник громадсько-політичного об’єднання «Українська справа». – Тоді це явище викликало радість і слюзи. Сьогодні радості менше. Мало нас і це засмучує. Але те що сьогодні біля Шевченка зустрілися як друзі конкуруючі партії вселяє надію, що до питання єдності Україна повертається.»

Учасники віче схвалили резолюцію, в якій говориться про нові політичні репресії і стоять вимоги негайного звільнення членів ВО «Тризуб» та ВО «Сводоба».

Просмотров: 1202 | Добавил: захарченко | Дата: 24.01.2011 | Комментарии (0)

Потрібні солдати фортуни в інформаційній війні. Проти України
Можливо, хтось ще досі недооцінює ролі Інтернету, як поля інформаційної боротьби за незалежність України. А от російські спецслужби навпаки, оцінюють та не шкодують зусиль на розвиток цього фронту боротьби з Україною. Далі - переклад українською з сайту Delfi-репортер

Війна почалася не на жарт. В час своєї ще відносної молодості я волонтерствував у низці організацій, які так чи інакше підтримували російську громаду в Україні, або ж займалися популяризацією російської культури.

Мабуть, тоді і потрапив на олівець до різного роду функціонерів від цих структур. Перевіряючи електронну пошту, знайшов лист від цих "товаришів", де пропонувалося взяти участь у проекті "Русский дом", і навіть передбачалась непогана фінансова винагорода.

Я зв'язався з представником - і ось що з цього вийшло. По-перше, мені повідомили, що пора змінювати ставлення до Росії та можливого союзу двох б ... Читати далі »

Просмотров: 1124 | Добавил: захарченко | Дата: 21.01.2011 | Комментарии (0)

17 січня 2011 року в Тернополі відбулася велелюдна акція  під гаслом "Ні - репресіям в Україні". В цій акції організованій громадським обєднанням Українська справа до якої входять багато громадських організацій, в тому числі члени Спілки офіцерів України. Основні гасла акції:  Вимагаємо , припинити політичні репресії проти ВО "Тризуб" ім.Степана Бандери;
Інтелігенція не дозволить знищити українську мову, історію, культуру, традиції; Українськи хрестияни не допустять гоніння на українські церкви та засилля московських попів; Янукович - пРезидент Росії;  Геть - памятники катів України; Степан БАНДЕРА  - символ Української нації! ;  Геть - режим внутріньої окупації; Режим Януковича, Азарова, Литвина виконує замовлення Путіна; Селяни не віддадуть українські землі чужинцям; Військові не допустять "бєзпрєдєл" Януковича. Ці гасла учасники акції пронесли відповідно від памятника Степана Бандери, що на проти обласної державної адмі ... Читати далі »

Просмотров: 1299 | Добавил: bgd | Дата: 17.01.2011 | Комментарии (0)

Протягом 8-10 січня 2011 р. в Україні відбулися масові арешти провідних членів ВО "Тризуб” ім. С.Бандери. Це сталося під приводом звинувачень у підриві пам’ятника Сталіну у Запоріжжі. Хоча офіційно "Тризуб” заявив, що не має до цієї події жодного стосунку. Справа виглядає так, що вибух у Запоріжжі був провокацією проти націоналістичної організації. Він стався через три дні після того, як члени "Тризуба” обезголовили бюст Сталіна і публічно взяли на себе відповідальність за цю акцію. Зрозуміло, що потреби у вибухові для "Тризуба” не було: про акцію й без того дізналася вся Україна, пропагандивна мета була досягнута. Цим ВО "Тризуб” виконував укази Президентів України Л.Кравчука і В.Ющенка про ліквідацію пам’ятників тоталітаризму. Цілком очевидно, що акція була легітимною.

Масові арешти членів "Тризуба” є результатом попередньо спланованої антиукраїнської диверсії проти цієї принципово націоналі ... Читати далі »

Просмотров: 1358 | Добавил: bgd | Дата: 12.01.2011 | Комментарии (0)

Рішення Проводу СОУ від 16.12.2010 року

Провід Всеукраїнської громадської організації Спілки офіцерів України заслухавши інформацію голови Спілки офіцерів України, а також звернення ініціативної групи у складі: П. Косінчука, Т. Рибака, Є . Заплітного щодо створення музею в селі Глібів Гусятинського району Тернопільської області, ухвалив:

1. Інформацію голови щодо поїздки до с. Глібів Гусятинського району Тернопільської області взяти до відома.
2. Підтримати звернення ініціативної групи щодо створенню музею в с.Глібів Гусятинського району Тернопільської області.
3. Надати посильну матеріальну допомогу ініціативній групі.
4. Звернутися до української громадськості з проханням надати благодійну допомогу для створення музею в с. Глібів Гусятинського району Тернопільської області взяти до відома.
5. Розмістити звернення ініціативної групи на сайті СОУ.

Прес служба СОУ.

Просмотров: 1161 | Добавил: bgd | Дата: 01.01.2011 | Комментарии (0)

Кожна людина, родина, народ має своє коріння. Кожна нація має свою самобутність: мову, звичаї, традиції, історію. Кожне покоління вливає у життя нації певну енергію. Кожна людська особистість отримує від Бога певний талан – дар Божий. Від сили духа, шляхетного пориву, мудрості і творчої снаги провідників народу залежить розвиток нації і держави.
На двадцятому році незалежності Української держави ми, українці, перебуваємо у „підлітковому” віці, у вирі фантазії і ностальгії, бо не накреслили шляхів для розвитку національної особистості, розвитку держави.
Помаранчева революція дала поштовх до усвідомлення українцями своєї причетності до великої української нації, але не викристалізувала чеснот влади, усталених рис провідної верстви, без яких кожне суспільство  розкладається і занепадає.
Народ очікував від помаранчевої владної команди покращення добробуту, упевненості у завтрашньому дні. Цього не сталося. В Україні криза влади, а отже, продовжує ... Читати далі »

Просмотров: 2383 | Добавил: bgd | Дата: 29.11.2010 | Комментарии (0)

Інформаційна блокада була важливим інструментом реалізації Голодомору як геноциду в Україні. Проникнення за кордон інформації про масову голодну смерть людей могло не лише зіпсувати міжнародний імідж Радянського Союзу, котрий саме на початку 1930-х почав активно налагоджувати дипломатичні стосунки із державами Заходу, але й вилитися у спроби допомогти голодуючим. Саме значний міжнародний розголос голоду 1921-1922 дозволив надати постраждалим суттєву допомогу, врятувати багатьох від голодної смерті. В 1932-1933 це не повинно було повторитися. Приречені Сталіним на смерть через голод мусили померти. Тож військова облога територій, яка мала за мету не дозволити вирватися із голодоморного гетто, ефективно доповнювалася стіною мовчання, за яку не повинно було проникнути жодне слово правди.

 


Все ж, в 1932 році, з'явилися публікації британських журналістів Гарета Джонса з лондонської "Таймс" та Малкольма Маггериджа з "Ґардіан", я ... Читати далі »
Просмотров: 1495 | Добавил: bgd | Дата: 25.11.2010 | Комментарии (0)

У Тернополі відкрили Центр національних єдиноборств. Керівник Тернопільської обласної Федерації вільного бою Валерій Чоботарь каже, що розглядає національні єдиноборства як основу виховання чоловіка.
Щоб перетворити приміщення дитсадка в зал, у якому можуть займатися діти, до ремонтних робіт долучилися друзі, тренери, батьки та усі бажаючі.
У подарунок за сприяння у виділенні приміщення міському голові Тернополя Романові Заставному маленькі спортсмени, після показового виступу подарували свої рукавиці. Мер зізнався, що його вразили показові виступи дітлахів. З міським головою погодилися й інші гості Центру національних єдиноборств.
Плани на розвиток центру, каже Валерій Чоботарь, грандіозні. Однак наразі необхідно завершити ремонт приміщення й до кінця обладнати зали.
Просмотров: 1137 | Добавил: bgd | Дата: 13.11.2010 | Комментарии (0)

Звільнення Києва: сотні тисяч життів – до свята Жовтневої революції

Бранців озброювали половинками цеглин і кидали на німців... То був другий геноцид проти українців... «На хрена обмундировывать и вооружать этих хохлов?» - сказав Жуков...

Свято звільнення чи День жалоби? Матеріал надіслав Віктор ЗАХАРЧУК.

Довго думав, як назвати матеріал про визволення Києва від німецьких окупантів у листопаді 1943 року й вирішив, що цей заголовок буде найточніший. Писати чергові оди радянській владі й «талановитим» командирам Червоної армії, які виграли війну ... Читати далі »

Просмотров: 1823 | Добавил: bgd | Дата: 08.11.2010 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 »
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024