ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід Четвер
02.05.2024
19:33
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » Архів матеріалів

Українців закликали об’єднатися і чинити опір руйнівним тенденціям. Для цього учасники ініціативної групи «Першого грудня», створеної в 20-ту річницю референдуму за Незалежність, започаткували Національний круглий стіл, який має стати новим суспільним інститутом вияву суверенної волі громадянського суспільства.

На знак солідарності з думками, викладеними у Зверненні традиційних Церков (УПЦ, УПЦ КП, УГКЦ) до українського народу з приводу суспільної ситуації в Україні, представники національної інтелігенції об’єднуються задля духовного відродження українського суспільства.

До ініціативної групи «Першого грудня», створеної у 20-ту річницю референдуму за Незалежність, долучилися В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, Семен Глузман, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

13 грудня відбулася друга зустріч, на які ... Читати далі »

Просмотров: 839 | Добавил: захарченко | Дата: 17.12.2011 | Комментарии (0)

Матеріал з круглого столу проведений 3 грудня 2011 року Спілкою офіцерів України

Полковник Національної гвардії П.КОСТЮК: Національне військово-патріотичне виховання
1 грудня 1991р.більше 90% українців проголосували за незалежність України. За 20 років змінилась соціальна структура та суспільна свідомість країни. Але і сьогодні більшість українців(82%) підтримує незалежність. По-перше, альтернатива незалежності - об'єднання з Росією - не влаштовує значну частину населення, яка цінує демократичні свободи. Слід зазначити , а про це не так часто згадують , що існування незалежної української держави убезпечило українців від участі та людських втрат в імперських війнах ( Ічкерія, а за СРСР wt був Афганістан ,наслідки якого відчуваємо і сьогодні. Саме існування власних Збройних Сил та уоособлення ними певної мілітарної потуги упокорює бажання недоброзичливих сусідів застосовувати , поки що , військову силу(згадаймо ... Читати далі »

Просмотров: 1847 | Добавил: захарченко | Дата: 10.12.2011 | Комментарии (0)

Повідомлення СОУ за підсумками круглого столу "2О РОКІВ НА ШЛЯХУ ВІДРОДЖЕННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ”

Напередодні ювілейних дат, у Спілці офіцерів України, доброю традицією стало проведення науково-практичних конференцій, круглих столів…Як відомо, 30 липня 2011 року, у день 20 річниці організації, СОУ провела науково-практичну конференцію, а 3 грудня 2011року, напередодні 20 річниці ЗСУ, спілчани провели круглий стіл на тему: «20 років на шляху відродження Збройних Сил України» .
З доповідями виступили п-к В.Білоус – голова СОУ, п-к П.Костюк – член Проводу СОУ, п-к В.Лазоркін – член Львівської обласної організації СОУ, п-к Г.Чепкий – член Київської міської організації СОУ, кандидат технічних наук, п-к О.Сасько – представник Уповноваженого ВРУ з прав людини,
В обговоренні доповідей виступили: п-к В.Таратушка – голова Дніпропетровської обласної організації СОУ, п\п-к О.Юзюк – голова Хмельниц ... Читати далі »
Просмотров: 972 | Добавил: bgd | Дата: 03.12.2011 | Комментарии (0)

До днів пам’яті жертв Голодомору 1932-33рр. Тернопільська обласна організація «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» та громадська ініціатива Валентина Наливайченка «Оновлення країни» проведуть акцію «Ми повинні пам’ятати…».

В рамках даного заходу навчальним закладам та бібліотекам Тернопільської області безкоштовно буде передана книга Василя Барки «Жовтий князь», видана Українською вільною академією наук у США в 2008 році.

Перший примірник організатори подарують Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці під час відкриття акції, що відбудеться 24 листопада 2011 року о 11.00 за адресою вул. Й. Сліпого 3.

«Жовтий князь» – перший та один із найвагоміших великих прозових творів української літератури присвячений подіям 1932-33рр. Роман-хроніка Василя Барки неодноразово перевидавався у Європі та США, був перекладений на англійську, німецьку, французьку та інші мови. ... Читати далі »

Просмотров: 638 | Добавил: захарченко | Дата: 25.11.2011 | Комментарии (0)

20 листопада 2011 року о 15.00 в приміщенні Тернопільської обласної філармонії
відбулася презентація книги „Іван Гавдида – творець нової епопеї”. Співорганізаторами заходу є Центр національного відродження ім Степана Бандери, Тернопільська обласна рада та Громадська ініціатива Валентина Наливайченка „Оновлення країни”.

Книга присвячена пам’яті заступника голови Організації Українських Націоналістів (бандерівців), директора Центру національного відродження ім. С. Бандери, депутата Тернопільської обласної ради четвертого скликання Івана Гавдиди. До книги увійшли статті, виступи, інтерв’ю Івана Гавдиди, частина із яких публікується вперше, а також сп ... Читати далі »

Просмотров: 766 | Добавил: захарченко | Дата: 21.11.2011 | Комментарии (0)

Триває передплата на всеукраїнську тижневу газету «Шлях Перемоги», одне з найстраших і найповажніших українських видань державницького спрямуваня в Україні і Світі.

«Шлях Перемоги» - це громадсько-політичний тижневик, офіційний друкований орган Організації Українських Націоналістів (бандерівців), перший номер якого вийшов у Мюнхені 28 лютого 1954.

Протягом десятиліть боротьби за визволення країни тижневик був чи не основним виданням, яке інформувало українство за кордоном про визвольний чин ОУН і УПА, про події в окупованій Україні, про мету і завдання, що стояли перед українською нацією в період московського поневолення.

Протягом років газету редагували такі визначні особистості як Ярослав Бенцаль, Данило Чайківський, Борис Вітошинський, Григорій та Андрій Васьковичи, Ярослав Сватко, Марія Базелюк. Зараз Редактором є відомий історик та публіцист Віктор Рог.

«Шлях Перемоги» послідовно заступає ідеологію українського ... Читати далі »

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1058 | Добавил: захарченко | Дата: 20.11.2011 | Комментарии (0)

П Л А Н ЗАХОДІВ ВШАНУВАННЯ ПА’МЯТІ ВОЇНІВ II ЗИМОВОГО ПОХОДУ АРМІЇ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛИКИ 19. 11. 2011р. В с. БАЗАР ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Збір делегації для від’їзду до с. Базар                        7-40\\7-50
(готель КИЇВ)

ВІД’ЇЗД ДО с. БАЗАР                                                       8-00


Науково – практична конференція у с. Базар,
Житомирської області
на тему : «ПАМ’ЯТЬ ПРО ГЕРОЇВ СВЯЩЕННА»           10-00\ ... Читати далі »

Просмотров: 878 | Добавил: захарченко | Дата: 19.11.2011 | Комментарии (0)

Під такою назвою в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, за ініциативи обласної організації Спілки офіцерів Украни, відкрилася експозиція, яка присвячена утворенню та діяльності такої державної структури - Національна гвардія України. В новітній історії України була така її яскрава сторінка. Нажаль, можемо констатувати, що не знайшлось в політичному істеблішменті десятирічної давнини, більш далекоглядних політиків, які приймали рішення про пропинення її діяльності. І маємо- те, що маємо. Структури залишилися ті, які успадковані від совєтської (російської) імперії, з відповідно совковим мисленням, змістом та принципами діяльності. ... Читати далі »

Просмотров: 1527 | Добавил: захарченко | Дата: 13.11.2011 | Комментарии (0)

До теми пам'ятника бандерівцеві дотично підходять не раз, але збиваються на стереотипне мислення: "пам'ятник Бандері".
В Римі у вересні 2011 до мене підійшла українка і рішуче сказала: "Італія - прекрасна країна для італійців, але я тут тільки до кінця контракту і вертаюсь на Волинь". Вона уточнила: недалеко від Сокаля.
Цей куточок Волині рясно политий нашою кров'ю в 1942-1949 роках. Звідти виходили люди високі духом.
- Наше село будує пам'ятник Бандері.
- Не будуйте пам'ятника Бандері, - попросив я.
- Як ви можете таке казати? - насторожилась вона.
- Знаєте що? Поставте пам'ятник бандерівцеві, і побачите, що він там наче з землі виріс!
- А справді... Ми про це якось не подумали раніше. Вже якось так звикли...
"Звикли" - і краще не скажеш. Пам'ятники вождям - то один з совєтських стереотипів.
Поширилося це і на Шевченка. А я б волів поставити пам'ятник учительці, яка н ... Читати далі »

Просмотров: 832 | Добавил: захарченко | Дата: 06.11.2011 | Комментарии (1)

В урочистій обстановці Тернопільські національні гвардійці відзначили 20 річницю з дня утворення державної військової структури- Національна гвардія України. Яка на протязі 10 років виконувала важливі функції держави, в час коли ще не було власних Збройних сил, не було власної  Служби безпеки України, Прикордонних військ, військових підрозділів  Міністерства внутрішніх справ.
        По різному ставляться до цього військового формування молодої Української держави. Її патріоти високо цінують роки служби в ній, ті хто сподівався на повернення СРСР все робили, на жаль, і роблять щоб зашкодити державному будівництву суверенної держави Україна. Але час все розставить на свої місця.
        Беззаперечним є той факт, що Національна гвардія України своєю відданністю служінню державі демонструвала зразки патріотизму та  піднімала престиж службі в українському війську. Виконанням своїх державних функцій в Придн ... Читати далі »

Просмотров: 977 | Добавил: захарченко | Дата: 05.11.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 »
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024