ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід П`ятниця
19.04.2024
18:40
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » Архів матеріалів

Тернопільська обласна організація Спілки офіцерів України поповнилася поважною особистістю, ним став професор Тернопільського державного університету імені Івана Пулюя, член проводу Всеукраїнського братства ОУН-УПА  Тимофій РИБАК.
Капітан першого рангу Євген Лупаков - заступник голови Спілки офіцерів України в урочистій обстановці, під час відзначення 80 річчя Тимофія Рибака- 9 березня 2012 року, вручив нагороду СОУ "20 років Спілці офіцерів України" та передав вітання від голови Спілки офіцерів України полковника, депутата Верховної ради ІІ скликання Вячеслава Білоуса. 
 


Професор Тимофій Рибак підписує Кодекс Спілки офіцерів України
... Читати далі »
Просмотров: 742 | Добавил: захарченко | Дата: 22.03.2012 | Комментарии (0)

9 березня 2012 року в Кіровограді проходили урочистості присвячені 199-річчю великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Покласти квіти до пам’ятника Кобзарю прийшла верхівка обласної та міської влади. Як в старі добрі радянські часи, всі дружно, колоною з гвоздичками і віночками рушили до Шевченка…

Але яким же сильним було здивування можновладців, коли перед самим пам’ятником їх чекали дівчата з плакатом на якому красувався напис: «Не треба мені ваші квіти, поки Табачник – міністр освіти!» Влада відреагувала досить адекватно. Всі зацікавлено читали плакат, і лише після цього клали квіти Шевченку. Інколи могло скластись враження, що квіти несуть не Кобзарю, а дівчаткам.

Зовсім іншою була реакція на акцію протесту у представників правоохоронних органів. Міліціянти, під орудою голови міськвідділу міліції полковника Бугринця, налетіли на дівчат, почали відштовхувати їх від пам’ятника і намагались відняти плакат. Та ... Читати далі »

Просмотров: 634 | Добавил: захарченко | Дата: 12.03.2012 | Комментарии (0)

2-3 березня у Пекіні з ініціативи Національної академії УСУ в рамках турніру з бойових мистецтв пройшла матчева зустріч «Україна-Росія-Китай». Україну представляла Міжнародна федерація фрі-файту та школа «Пересвіт».

У склад української збірної увійшов представник Тернопільської обласної федерації фрі-файту, майстер спорту України з даного виду спорту Тарас Піхуник. Нокаутом в 1 раунді поєдинку він здобув блискучу перемогу.

Ця перемога – показова в історії України, адже здобута на території світового лідера бойових мистецтв – Китаю. ... Читати далі »

Просмотров: 802 | Добавил: захарченко | Дата: 10.03.2012 | Комментарии (0)

З цього проводу в Палаці культури "Березіль" відбувся виступ гурту "Долг". Вже пройшло 23 роки з початку виведення військ з Афганістану. Що там робили хлопці з України? Чому доля закинула їх в чужі краї? По різному можна ставитися до цієї події. Але факт залишається фактом, була така сумна сторінка історії, в якій приймали участь молоді хлопці, та й дівчата.  Треба віддати належне військовому братерству тих, хто пройшов це сурове випробування.
         Серед членів Тернопільської обласної організації СОУ є ті, які брали участь в тій війні: підполковник Любомир Сагайдак, Євген Філь, Роман Храпцьо. Сьогодня вони поділяться своїми спогадами.
Любомир САГАЙДАК -  колишній заступник командира реактивно-артилерійського дивізіона з політчасті 28 РЕАП.

... Читати далі »

Просмотров: 935 | Добавил: захарченко | Дата: 11.02.2012 | Комментарии (0)

ЗАХИСТИМО УКРАЇНУ! 29січня 2012 року в день вшанування героїв Крут Тернопільська обласна організація Спілки офіцерів України разом з іншими громадськими організаціями Тернопілля взяла участь у народному віче в славетному, історичному місті Бережани.Участь у віче взяли активісти з сусідніх районів Бучача, Підгайців,Козови, Монастириска, Зборова. Під час віче, громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко оприлюднив ініциативу започаткування народного опозиційного руху Український вибір. Воля та єдність-Український вибір. Об'єднання знизу, з волі людей і за ради людей.
          Рух Український вибір понадпартійний він не має партійного мандату, але він єднає людей за ради чіткої цілі обєднання України. Учасники віче звернулися до Валентина Наливайченка дати згоду балатуват ... Читати далі »

Просмотров: 1066 | Добавил: захарченко | Дата: 30.01.2012 | Комментарии (0)

Село Великий Глибочок, що поблизу Тернополя, вже багато років поспіль в ці Хрещенські морози збирає патріотів України. Але цього року тут було не аби як багатолюдно, бо Ярославові Стецькові виповнювалося 100 років. Громада села добре підготувала заходи присвячені цій людині, великому патріоту України. Заходи відбулися в історико-меморіальному музеї  Ярослава і Слави Стецьків. Шанувальник та дослідник історії Мирон Сагайдак провів змістовну екскурсію про народження, дитинство та юність Ярослава. Продовжив розповідь Тарас Гребеняк, який зупинився на політичній та громадській діяльності  в житті Ярослава Стецька .

Пізніше мешканці та гості, які приїхали відзначити 100 річчя Я ... Читати далі »

Просмотров: 1204 | Добавил: захарченко | Дата: 22.01.2012 | Комментарии (0)

В інших історичних умовах він міг принести своїй нації славу світового філософа, не меншу, ніж у Канта. Однак доля та історичні обставини примусили його взяти на себе обов’язок праці в царині національного визволення. І він впорався зі своїм, добровільно взятим на себе обов’язком сповна, використавши усі дані Богом таланти там, де інші, можливо, були б і безсилими. Та все ж, до кінця свого життя він залишався філософом, за способом думання і способом викладення своїх думок. Можливо, саме тому для багатьох він досі є не дуже зрозумілим і не дуже оціненим. Це все — про Ярослава Стецька, 100-річчя від народження якого відзначаємо 19 січня.
Дослідження його життєпису переважно похапцем пробігають період до 30 червня 1941 року і зосереджуються на періоді проголошення Акту відновлення Держави та діяльності в еміґрації. Однак саме в студентський період сформувався той авторитет Ярослава Стецька в середовищі ОУН, завдяки якому він став другою особою в Організації піс ... Читати далі »

Просмотров: 1648 | Добавил: захарченко | Дата: 14.01.2012 | Комментарии (0)

 

Зло   там – де не-правда.
"Чорна рада" Пантелеймон Куліш


Ти гинеш. З тобою гинуть близькі тобі люди: діти, онуки, батьки, кохані… У кого хто є. Гинуть. Стають п‘яницями, наркоманами, повіями, брехунами і злодіями, залежними від комп‘ютера і телевізора, лінивими і хитрими. Хворими. Дочасно йдуть у могилу. Гине Україна, твоя країна. Бачиш?
Через тебе.
Але ти впевнений, що не з твоєї вини, а через Януковича, Ющенка, москалів, жидів, американців, проте тільки не через тебе. Ти впевнений, що ти хороший і правильний. А сусід твій і всі інші в купі з Януковичем створили цей черговий український людомор.
Ти ні при чім. Твоя хата як за ... Читати далі »

Просмотров: 1607 | Добавил: захарченко | Дата: 03.01.2012 | Комментарии (0)

Шановні побратими!!! Прийміть вітання з Новим роком та Різдвяними Святами !!! Тернопільська обласна організація Спілки офіцерів України в 2011 році відзначила ХХ річницю свого заснування. Ми раді, що в році, що минає нам вдалося згуртуватися та зміцнити свої лави. Ми провели відповідні заходи по налагодженню нашої роботи. Але, попереду нас чекає цікава та корисна робота по всім напрямкам нашої статутної діяльності: посилення роботи районних та Тернопільської міської організації СОУ, активізація роботи серед офіцерського складу запасу та дійсної служби, військово-патріотичне виховання молодого покоління, і нарешті, саме головне, МИ маємо зробити все від НАС залежне щоб примирити пересварені покоління та залишити нашим нащадкам мир та злагоду!!! Ця робота потребує багато наших зусиль, і ми це зробимо!
           Всіх людей доброї волі з Новим роком та Різдвом Христовим !!!
Від імені проводу Тернопільської обласної організац ... Читати далі »

Просмотров: 793 | Добавил: захарченко | Дата: 31.12.2011 | Комментарии (0)

22 грудня 2011 року в приміщенні Тернопільської школи допризивної підготовки відбулася 10-та звітно-виборча конференція Тернопільської обласної організації Спілки офіцерів України.
    На початку конференції, за традицією, присутні хвилиною мовчання вшанували память офіцерів Тернопільської СОУ, яких вже не має на цьому світі: підполковника Ізидора Луковича, підполковника Романа Галькевича, полковника Національної гвардії Леоніда Кононенка, капітана ІІ рангу Олега Циганкова ... .
    Відтак - учасники конференції перейшли до вирішення питань винесених для розгляду.
Затверджений порядок дений:
1. ХХ річниця утворення СОУ та розбудови Збройних сил України.
(доповідь - полковника національної гвардії Варакута О.П.).
2.Затвердження рішення проводу ТОО СОУ від 3 грудня 2011року
(про покладання обов'язків голови ТОО СОУ на полковника Національної гвардії Варакуту О.П.)
3.Звіт та вибори  проводу та голови ТОО СОУ.
(звіт - доповідь  підполковника Натуркача С.Є.)
(вибори проводу та голови - інформація члена проводу- заступника голови Сагайдака Л.Д.)
    На конференцію запрошувалися представники споріднених громадських, ветеранських організацій , засобів масової інформації. Від Української народної ради Тернопілля був присутній її керівник Василь Турецький, один з організаторів демократичного і народного  руху на Тернопілля та за її межами. ... Читати далі »

Просмотров: 894 | Добавил: захарченко | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 »
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024