ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід Середа
24.04.2024
02:29
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » 2010 » Травень » 19 » Утримання і бойовий потенціал крейсера УКРАЇНА ніяк не вписуються в український військовий бюджет , тому його збираються віддати Росії ?
22:16
Утримання і бойовий потенціал крейсера УКРАЇНА ніяк не вписуються в український військовий бюджет , тому його збираються віддати Росії ?
Утримання і бойовий потенціал крейсера УКРАЇНА ніяк не вписуються в український військовий бюджет , тому його збираються віддати Росії ?

 Міністр оборони Михайло Єжель заявив, що після завершення будівництва ракетний крейсер "Україна” може бути переданий Росії.

Як повідомляє Цензор.нет, про це він сказав, виступаючи на засіданні Верховної Ради.

"Сьогодні цей крейсер не є крейсером України - це, фактично, об'єкт будівництва. І тому ім'я "Україна” він не повинен мати. Це об'єкт, який передаватиметься як державне замовлення, і, дасть Бог, ми його добудуємо для Російської Федерації”, - зазначив міністр.

Єжель відзначив, що будівництво цього крейсера почалося ще за замовленням СРСР, проте пізніше з'ясувалося, що на території України немає ракети для комплексу "Базальт”, яким він повинен бути оснащений.

"Ракетний комплекс "Базальт”, який стоїть на цих кораблях, застарілий. І ракет таких в Україні немає. Самі ракети і їхня вартість складають сьогодні, напевно, більше ніж сам крейсер”, - пояснив міністр.

Єжель підкреслив, якщо раніше планувалося добудувати цей крейсер для потреб Військово-морських сил України, то після детального аналізу від цієї ідеї було вирішено відмовитися.

Провідний експерт військових програм Центру Разумкова Олексій Мельник заявив у коментарі Gazeta.ua, що Україні цей крейсер дійсно не потрібний, не дивлячись на його 95-відсоткову готовність.

"Вже давно стоїть питання про його продаж. Одна із причин цього, як і з субмариною "Запоріжжя”, яка зараз реанімується, утримання і бойовий потенціал крейсера ніяк не вписуються в український військовий бюджет. Його утримання майже дорівнювало бюджету ВМС”, - розповів Мельник.

За його словами, якщо крейсер поставити у Севастопольському порту, то він може атакувати цілі на другому кінці Чорного моря.

"Наявність такого крейсера не вписується в ті задачі, які стоять перед ВМС України. Саме тому зараз більше будують корвети”, - додав військовий експерт.

Переглядів: 1327 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024