ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід Вівторок
21.05.2024
14:14
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
 Національна Гвардія України 
Головна » 2010 » Квітень » 01
Національна гвардія України постала 4 листопада 1991 року. Тоді Верховна Рада України ухвалила відповідний закон. НГУ створили, оскільки не було певності, як поведуть себе частини Радянської армії дислоковані на території України, чисельність яких була на той час біля 1 мільйона чоловік. Основою НГУ стали окремі військові частини Внутрішніх військ та КДБ, що присягнули на вірність Україні. Від самого початку засадничим принципом служби в НГУ стала добровільність. Першим командиром гвардійців став Володимир Кухарець. Основною структурною частиною гвардії була дивізія. У складі НГУ були підрозділи армійської авіації, танкові та моторизовані частини, артилерійські дивізіони, підрозділи гірських стрільців. Початково Нацгвардія підпорядковувалася Голові Верховної Ради України. Майж ... Читати далі »
Переглядів: 1812 | Додав: bgd | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Національну гвардію України створено законом, ухваленим Верховною Радою України 4 листопада 1991 року. Як зазначено в документі, Національна гвардія України "є державним озброєним органом, створеним на базі внутрішніх військ, покликаним захищати суверенітет України, її територіальну цілісність, а також життя та особисту гідність громадян, їх конституційні права і свободи від злочинних посягань та інших антигромадських дій”.

До свого розформування Національна гвардія була найбільш боєздатним підрозділом серез вітчизнячних силових структур (sg.gov.pl)

Основними завданнями законодавці визначили:

– захист конституційного ладу України, цілісності її території від спроб змінити їх насильницьким шляхом;

– участь у підтриманні режиму надзвичайного стану в порядку, передбачен ... Читати далі »

Переглядів: 2396 | Додав: bgd | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024