ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід Четвер
02.05.2024
00:29
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » 2010 » Червень » 30 » Табачнику порадили не забути про російських та єврейських колабораціоністів
17:39
Табачнику порадили не забути про російських та єврейських колабораціоністів
Табачнику порадили не забути про російських та єврейських колабораціоністів

Український погляд
Mіністру освіти і науки  Дмитру Табачнику рекомендують в разі написання спільного з Росією підручника з історії не забути про російських та єврейських колабораціоністів в роки Другої світової війни.

Про це йдеться у відкритому листі депутата Рівненської обласної ради  Степана Жданюка (фракція УНП) до урядовця.

"Коли слухаєш базікання міністра освіти Табачника про українську історію та про його прагнення написати спільний з Росією підручник з історії, хочеться допомогти йому і надати деякі історичні факти, про які ні він, ні Росія не воліють згадувати, і які, я впевнений, не попадуть до того підручника, якщо він буде колись написаний. Це про російських та єврейських колабораціоністів в роки Другої світової війні”, - зазначив Жданюк.

За його словами, загальна кількість росіян на службі у фашистів сягнула понад мільйон осіб.

"Чомусь не верещать про це різні табачники-колесніченки. Як і не верещать вони про те, що всі російсько-фашистські формування воювали під імперським триколором, нині офіційним прапором Росії”, - йдеться у зверненні депутата.

"Дивізія СС "Галичина”, була єдиною українською дивізією із 40 дивізій, сформованих з мешканців окупованих територій. Це 2,5% від їхньої загальної чисельності. Натомість з росіян було сформовано 8 дивізій СС, 18 дивізій Вермахту та 3 розвідувально-диверсійні дивізії. Окремо хочу нагадати про те, що на боці фашистської Німеччини воювало дві Російські армії. Одна з них, РОА - Вермахту, а інша – відома всім РОА КОНР "Русская освободительная армия Конгресса Освобождения народов России” під командуванням генерала А. Власова – колишнього генерал-лейтенанта Червоної Армії, який добровільно перейшов до німців в грудні 1942 року. До речі, фашистам служило близько 200 російських генералів, з них більш як 150 російських генералів-емігрантів, а решта – перебіжчики з Червоної Армії ”, - пише Степан Жданюк.

"А цікаво, що буде писати Табачник про єврейський колабораціонізм. Адже лише в військах СС служило 10173 євреї. А за відомою книжкою Брайєна Марка Рігга "Євреї-солдати Гітлера”, за Третій рейх воювало 150 тисяч євреїв”, - запитує в листі депутат.

"Може він напише про те, що лише в окупованій Україні було створено 442 єврейських гетто з Єврейськими комітетами самоуправління. Разом з Єврейськими комітетами в гетто створювалась Єврейська допоміжна служба правопорядку (єврейська допоміжна поліція), яка підпорядковувалась "СС ундполіцайфюрерам” – місцевим керівникам СС і поліції”, - говорить Жданюк.

Gazeta.ua

 

Переглядів: 1203 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024