ГоловнаМій профільРеєстраціяВихідВхід П`ятниця
29.03.2024
10:36
Ви увійшли як Гість
Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86
Теги
Фотоальбом НГУ
Україна. Друга світова.
Форма входу
  
Головна » 2010 » Червень » 17 » Злочини фашизму і комунізму були злочинами проти людяності
10:51
Злочини фашизму і комунізму були злочинами проти людяності
Злочини фашизму і комунізму були злочинами проти людяності

Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО

Координатор Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко під час перебування у Тернопільській області взяв участь у поминальному віче за жертвами тоталітарних режимів у м. Бережани. Тут у 1941 році з наступом німців органами НКВС відбулися масові розстріли політичних в’язнів, які перебували у місцевій тюрмі. На сьогодні достеменно відомо про понад 150 жертв, однак насправді їх було значно більше.

Виступаючи перед учасниками віча, Наливайченко наголосив, що таких катівень, як у Бережанах, були сотні на території колишнього СРСР. «Ми повинні вшанувати пам’ять закатованого у катівнях НКВС власного народу. Історична пам’ять має бути повернута раз і назавжди нам, нащадкам. Слід визнати, що злочини фашизму і комунізму були злочинами проти людяності», — сказав він.

Наливайченко підкреслив, що це необхідно, «аби у майбутньому ніколи ми і наші діти такого не допустили, аби в майбутньому українські патріоти у власній країні могли бути не в підпіллі і не в опозиції».

«Це наша держава, наша мова, наша історія, і ми знаємо, що ми європейська, незалежна держава. Раз і назавжди встановивши долю невинно закатованих людей, ми маємо молитися за них і робити все, щоб Україна ніколи не дозволила злочинам ані комунізму, ані фашизму повторитися на нашій землі», — додав координатор «Оновлення країни».

 

Додано 16.06.2010 о 16:40

Переглядів: 1241 | Додав: bgd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Цікаве в мережі



Архів записів
Друзі сайту

Copyright www.ternsou.at.ua © 2024